tuinartikelen

Regenton Kopen

Regentonnen & Watertonnen

Regentonnen lijken iets van het verleden. Tenslotte is er in Nederland dankzij een zeer degelijk netwerk aan riolering in combinatie met een ogenschijnlijk onuitputbare en altijd toegankelijke waterbron om uw tuin mee te besproeien, geen noodzaak meer voor deze.

Toch kan een ton om regen mee op te vangen een zeer grote aanwinst zijn voor uw tuin, en dan wel om meerdere redenen.

Met zeer heftige regenval kan een extra buffer in de vorm van een ton naar uw riolering toe net het onderscheid maken als het aankomt op mogelijke overstromingen.

Misschien is dit een zeer weinig voorkomend iets, toch zijn er nog andere goede redenen te bedenken waarin een regenton u het voordeel geeft in de tuin.

Milieubewust

Op steeds meer verschillende gebieden is het de trend om organisch te gaan. Een breed begrip, dat zich onder andere laat uitleggen door zowel in uiterlijk als in gebruik natuurlijke middelen aan te wenden. De tuin besproeien met opgevangen regenwater hoort hier natuurlijk helemaal bij.

Of de hoeveelheid water die u hiermee bespaart een deuk maakt in uw maandelijkse rekening is niet te voorspellen. Wat echter niet te ontkennen valt is dat u op deze wijze op een wel zeer milieuvriendelijke wijze de tuin besproeit. Dit geldt helemaal voor de hete zomermaanden.

Mooi voor in de tuin

De steeds meer doordringende nadruk op het natuurlijke en organische, wat zich op vrijwel elk gebied van het leven laat gelden, heeft naast het praktische nog een doel. Deze tonnen kunnen in uw tuin toegepast worden als esthetisch middel om de schoonheid van uw tuin aan te stippen. Ook in deze heeft u keuze genoeg. Van een puur praktische regenton van plastic en met een grote inhoud, tot een ouderwetse houten variant.

U kunt voldoende tonnen vinden bij verschillende tuincentra en andere winkels, en ook het internet geeft u voldoende keuze. Het is echter aan te raden dat als u op zoek bent naar een eyecatcher voor uw tuin, om ook rommelmarkten en antiekbeurzen op te zoeken. Hier en daar worden vaak zeer oude houten tonnen aangeboden. Of ze nog bruikbaar zijn voor hun oorspronkelijke doel is ondergeschikt aan de esthetische waarde die ze uw tuin kunnen geven.