tuinartikelen

Blokhut Kopen

Blokhutten & Tuinhuizen

Uw tuin geeft u vaak veel meer mogelijkheden dan u misschien zou denken. Een goede manier om extra opslag, een prachtig en beschut plekje om te zitten, een garage die volkomen opgaat in de tuin of een hobbyruimte die u rust en privacy geeft te creëren is aan de hand van een blokhut. In deze heeft u alle keuze.

Het woord blokhutten is door de grote verscheidenheid eerder als een containerterm te gebruiken dan als de vertegenwoordiging van één artikel. U heeft niet alleen alle keuze aan verschillende uitvoeringen, het gebruikte hout, maar ook in de toepassing daarvan.

Er zijn blokhutten verkrijgbaar die uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld kleinere tuinen, blokhutten die u de optie geven om op een esthetisch aantrekkelijke wijze uw tuingereedschap op te bergen.

Aan de andere kant van het spectrum kunnen we zeer grote varianten vinden. Het kan zelfs zover gaan dat deze bruikbaar zijn als zomerhuisje of als grote tuinhuis.

Tussen deze twee extremen heeft u alle keuze, zodat er voor vrijwel elke tuin wel een passende mogelijkheid bestaat.

tuinhuis
blokhut

Verschillende materialen

Dat deze gebouwen standaard van hout gemaakt worden zal u niet verbazen. Toch heeft u ook hierin alle keuze. Een keuze die voornamelijk wordt opgemaakt aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren en budget. Verschillende houtsoorten, zoals hardhout, lariks, steigerhout en grenen verschillen in kwaliteit, maar ook in uiterlijk. Deze afweging zult u zelf moeten maken. Hierbij moet wel als kanttekening worden aangegeven dat teveel bezuinigen op de kwaliteit van het hout u op de lange duur een groter nadeel geeft dan het voordeel dat u er op de korte termijn mee heeft behaald.

Los van de kwaliteit is het uiterlijk een belangrijk onderdeel in het te kiezen hout. De kleur wordt voor een groot gedeelte bepaald door het gebruikte hout. Bij blank hout heeft u dan meer voldoende mogelijkheden om dit zelf te bepalen, aan de hand van verschillende lakken en verven. Bepaalde houtsoorten geven uit zichzelf al een bepaalde kleur mee die veel mensen mooi vinden.

Onderhoud

Vuren heeft bijvoorbeeld onbehandeld al een mooie kleur, afhankelijk van uw smaak. Om dit echter een langere levensduur te geven kunt u dit hout laten impregneren. Een gevolg hiervan is dat dit dan een groenere of bruinere kleur krijgt. Slechts een voorbeeld van waar u tegenaan kunt lopen. Of u er nu voor kiest om zelf een blokhut te bouwen of om een complete te bestellen, het is aan te raden om eerst enkele voorbeelden in levende lijve te aanschouwen.

Beits en bepaalde verven geven dus een extra lange levensduur aan het gebruikte hout, maar kunnen het uiterlijk aanzienlijk wijzigen. De betere tuincentra en andere aanbieders geven u de optie om voorbeelden van verschillende blokhutten te bekijken. Zodoende weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.